Aktuální informace ke koronaviru


 

Vážení zákazníci, přátelé,

aktuální Koronovirová situace se promítá do všech hospodářských odvětví, cestovní ruch nevyjímaje. Komplikovaná situace se stala ještě nepřehlednější v závislosti na aktuálních opatřeních Vlády ČR (Stav nouze, uzavření hranic, povinná karanténa).

Předseda Asociace cestovních kanceláří ČR JUDr. Vladimír Dolejší říká: „Jedná se o zcela novou a mimořádnou situaci. Postup, jakým se má zachovat cestovní kancelář v této konkrétní mimořádné situaci, nemá oporu v žádném platném zákonu. Proto nelze v tuto chvíli přesně specifikovat ani aplikovat práva a povinnosti cestovních kanceláří, jejich zákazníků či jejich dodavatelů služeb v situaci, kdy nebude možné zájezdy či samostatnou službu realizovat v důsledku restrikcí, pramenících z této mimořádné situace.

Vyhodnocujeme vše ve spolupráci s právními poradci. Výsledek zatím není vzhledem ke komplikovanosti situace k dispozici.“

Rádi bychom Vás požádali o trpělivost, a zároveň Vás ujistili, že v závislosti na vývoji celé situace se budeme snažit najít proklientské východisko, a to i nad rámec zákonných povinností CK. Vaší loajality si velmi vážíme a nepřestáváme doufat, že za měsíc, tj. po skončení stavu nouze, bude situace mnohem příznivější a přehlednější.

V Ostravě 13. 3. 2020 

Ing. Lukáš Třešňák v.r.

jednatel 

 

Aktuální informace ke koronaviru