Vyjádření ke koronaviru


Situace okolo Koronaviru, Odstoupení od zájezdu bez stornopoplatků

Léto se pomalu blíží a není v žádném případě důvod omezovat plánování léta a dovolených. Naopak pobyty v přímořských evropských destinacích s dobrou a rychlou dopravní dostupností jsou i v těchto dnech velice žádané. Posilování imunity v přímořském podnebí bude nejen stran koronaviru vhodné a žádoucí.


Za stávající epidemiologické situace bych se v rámci našeho kontinentu cestovat nebál nikam. Jen bych doporučil, aby lidé necestovali už z domu do zahraničí nemocní.“ uvádí epidemiolog a vakcinolog, vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty OU v Ostravě doc. MUDr. Rastislav Maďar, PhD., MBA. (viz https://www.radynacestu.cz/blog/rozhovor-sepidemiologem-rastislavem-madarem-o-koronaviru-cestovat-bych-se-neobaval/)


Pokud by byla místními orgány zavedena ochranná opatření v podobě karantény a izolace některých lokalit, budou mít zákazníci možnost odstoupit od cestovní smlouvy bez stornopoplatků (viz prohlášení Ministerstva pro místní rozvoj https://www.mmr.cz/cs/ostatni/web/novinky/od-zajezdudo-oblasti,-kde-se-objevil-koronavirus )
 
V Chorvatsku byli k dnešnímu dni potvrzeni 3 nakažení. Země zavádí pouze preventivní hygienická opatření. Žádné omezení Chorvaté nezavádí, vyjma respektování nežádoucích cest do problematických oblastí sousední Itálie (Benátsko a Lombardie). Situaci v Chorvatsku bedlivě sledujeme a v případě změn vás budeme informovat.


Generali Česká pojišťovna nyní mapuje situaci a dle informací z dnešního rána se bude snažit o plnění nad rámec svých povinností.


Ing. Lukáš Třešňák v. r.
jednatel
 

Vyjádření ke koronaviru