Koronavirus nemá rád vysoké teploty, s příchodem teplého počasí ustoupí


„Buďte chytří a posilujte imunitu“, radí experti

Ať se v těchto dnech dostanete kamkoli – od prostředí internetu, sociálních sítí, hospody, či trafiky na rohu, všude se mluví o koronaviru. Všichni se shodují, že větší problém, než samotný vir, je chování lidí a reakce veřejnosti na něj. Je nesmysl se zásobovat moukou a těstovinami, racionálně uvažující člověk vytáhne do boje posilováním imunity. Cvičte, jezte zdravě, dopřávejte si dostatek spánku a zajistěte přísun vitamínů, ovoce a zeleniny, shodují se experti.

Podle odborníků je koronavir méně nebezpečný než viry, které vyvolaly epidemie SARS a MERS, ale je nebezpečnější než viry, které vyvolávají pravidelně sezonní chřipky. Důležitá je hygiena a dezinfekce. Samotná četnost úmrtí na koronavir je dle statistiky stále nižší než na obyčejnou chřipku, či v souvislosti s dopravní nehodou.

Odborníci tvrdí, že aktivita koronaviru by měla v jarních měsících výrazně slábnout. Teplé evropské destinace jsou východiskem a tím pravým zabijákem virů tohoto původu.

„Naši zákazníci panice rozhodně nepodléhají, zaznamenali jsme krátkodobě větší rozvážnost při objednávání letní dovolené, ale už zase prodeje jedou na plné obrátky“, uvádí jednatel cestovní kanceláře CHERRY TOUR Ing. Lukáš Třešňák. Dle informací z chorvatské strany bude léto, pro našince oblíbeného Jadranu, vyprodané. „Do konce měsíce března mohou naši zákazníci využít ještě slevy za včasný nákup až 15%“, dodává Lukáš Třešňák.


 

Koronavirus nemá rád vysoké teploty, s příchodem teplého počasí ustoupí