"STORNO COVID, aneb cestujte bez obav" Aktuální informace ke koronaviru Aktuální novinky v cestování Autobusem do vinného sklípku Cestovní pojištění 2024 Cestuji autem Dárkové poukazy 2023 DELEGÁT / DELEGÁTKA Dokumenty ke stažení Dovolená v Chorvatsku eRecept FIRST MINUTE slevy nejvýhodněji do 30.11.2023 FIRST MINUTE slevy pokračují Fotosoutěž - vyhlášení výherců Grupe Historie Istrijského poloostrova Chorvatsko od 01.01.2023 v Eurozóně Chorvatsko součástí Schengenu Chorvatsko stále v plném proudu Informace k dopravě Informace pro prodejce Istrie - povinná opatření k omezení spotřeby pitné vody Jak hodnotí náš klient Respect Club dovolenou s Cherry? Katalog ke stažení Kemp Zelena Laguna v Poreči - ocenění kvality ADAC Kempy v Chorvatsku Kolektivy Koronavirus nemá rád vysoké teploty, s příchodem teplého počasí ustoupí Křídla dětem - podzimní sbírka LÉTO 2022 již v prodeji ! Luxusní mobilní domy Mapy kempů Modernizace v Zelene Laguně Momentální situace v Chorvatsku Naše společnost Nové krásné terasy v Poreči Nové terasy v Biogradu Novinky v cestování Ochrana osobních údajů Opći uvjeti Otevírací doba CHERRY TOUR Otevírací doba CHERRY TOUR během svátků Otevírací doba CHERRY TOUR ve dnech 29.03. - 01.04.2024 Platby, ceny, slevy, storna Pod křídly andělů Podmínky pro vstup do Chorvatska 2023 Podmínky vstupu do Chorvatska Poreč - tipy na výlety do okolí Porovnání ubytování Prozatimní uzavření pobočky Recenze ubytování Smještaj Speciální nabídka Společenský ples CHERRY TOUR 2020 Spuštění rezervací na sezónu 2021 Tisková zpráva asociací cestovních kanceláří zákazníkům TOP FIRST MINUTE do 30.11.2022 Types of accommodation Typy ubytování Ukončení sezony Upozornění Uvjeta plaćanja i otkaza Uzavření kanceláře dne 08.11.2023 Veletrh cestovního ruchu Ostrava Vydávání cestovních dokladů od 1.7.2018 Vyjádření ke koronaviru Výstava DOVOLENÁ 2022

Kempy v Chorvatsku

Kempy

Pohodová dovolená v Chorvatsku v přírodě a přitom s veškerým vybavením, co na dovolené potřebujete. Ubytování v chorvatských kempech je velmi oblíbené.

Chorvatsko je mezi odborníky a milovníky kempování známé jako jedna z nejlepších destinací pro kempování v Evropě, díky dlouhé tradici kempů a ekoturismu. O tom svědčí více než 600 lokalit pro kempování, které zahrnují mini kempy přizpůsobené pro potřeby rodin, ale i velké zcela vybavené. Velké kempy jsou často vybaveny bazény, sportovními i dětskými hřišti, restauracemi a obchody.

V současné době je v Chorvatsku přes 600 kempů, z nichž asi 200 jsou velké a středně velké kempy a asi 400 kempů patří mezi malé kempy na soukromých pozemcích (tzv. minikempy). Celkem se může v chorvatských kempech ubytovat asi 240 tisíc osob, což představuje čtvrtinu celkové chorvatské ubytovací kapacity. V loňském roce kempy zaznamenaly 2,6 milionů turistů, tedy 20 procent z celkového počtu turistů, kteří navštívili Chorvatsko.

Mobilní domy 

Na vzestupu je kempové ubytování v mobilních domech. Snoubí se zde kempová dovolená s pohodlím a dobrou vybaveností. Mobilní domy se různí od menších, jednoduchých po velké moderní a luxusně vybavené. Mobilní domy jsou často moderně vybaveny. Většinou mají kuchyni, v níž najdete i kávovar a mikrovlnnou troubu, obývací pokoj, ložnice, koupelnu se sprchovým koutem, WC, terasu a další, podle toho, jakou kategorii a velikost si vyberete. Existují menší i větší, od těch nejprostších po ty nejluxusnější s vlastní vířivkou.

 

Ať už si vyberete cokoliv, pohodlí a radost jsou zaručeny. Den tak můžete zahájit na terase svého pronajatého mobilního domu, jež je často zastřešená a vybavená venkovním nábytkem. Některé mobilní domy mají i gril. Další zpříjemnění pobytu obstarají klimatizace, televize se satelitní nabídkou, ale i WIFI internet. Jediné, co vám v této naprosté bezstarostnosti zbývá, je lenošení na lehátkách, která najdete na terase svého nového domu. Nemusíte se starat ani o své auto, pro něž budete mít rezervováno parkovací místo hned u svého mobilního domu či nedaleko něj.

Glamping 

Glamping je trend posledních deseti let. První glampimgové stany a resorty vznikly v exotických destinacích, např. Tanzánii, Namibii, Jihoafrické republice, Thajsku, Malajsii a na Bali, ale později se rozšířily i do zemí západní Evropy. Slovo glamping vzniklo z anglických výrazů "glamorous" a "camping" - představuje tedy spojení krásy, luxusu a kempování. Tento styl kempování je určen pro ty, kdo milují kempování a chtějí být v bezprostředním kontaktu s přírodou, ale současně si chtějí užívat luxusu a moderních vymožeností, na které jsou zvyklí. Glamping spojuje klasické kempování v přírodě s přednostmi hotelů nebo apartmánů, jejich komfortem a novými technologiemi. Glamping stany jsou přepychové samostatné jednotky s kuchyní, pohodlnou ložnicí, vlastním sociálním zařízením a rozlehlou terasou. Někdy nechybí ani jídelna či obývací pokoj. Bývají postaveny v atraktivní přírodní lokalitě, která je sama o sobě výjimečná. Jejich konstrukce klade důraz na moderní design a na citlivou kombinaci přírodních a moderních materiálů.

 

Naturismus 

Pro milovníky naturismu jsou v Chorvatsku určeny celé kempy. Na Jadranu se naturistům - nudistům vyhrazovaly na začátku jen některé pláže, ale brzy se začaly budovat celé kempy nebo osady s různými možnostmi ubytování, stravování, sportování, zábavy. Na chorvatském Jadranu je registrováno jedenáct kempů, které jsou určeny jen naturistům, další tři kempy mají pro naturisty vyhrazenu pouze část.

Tak hurá do chorvatského kempu nejlépe z naší nabídky. www.cherry-tour.cz

Kempy v Chorvatsku